Dinsdag 31 januari - Dag van het werkplezier in de zorg

Ter gelegenheid van de dag van het werkplezier in de zorg vroegen wij twee collega’s van Symphonie naar hun werkplezier. Zij zijn de drijvende kracht achter de uitstapjes die vanuit de verpleegafdeling in Symphonie gemaakt worden.

‘Wij zijn Jessica en Joke. Jessica werkt als helpende op de PG afdeling van Symphonie in Eelde en Joke als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er). Wij hebben zelf zo goed als iedere dag dat wij aan het werk zijn, plezier in ons werk. Natuurlijk hebben onze uitjes hierin een belangrijke rol. Van de voorbereidingen en de momenten dat onze cliënten met veel plezier - en ook wat spanning van wat de middag gaat brengen - vertrekken in het busje. 
Maar bijvoorbeeld ook de grapjes die cliënten maken, een leuk liedje dat we met elkaar zingen of een dansje dat je met een cliënt maakt. Men zegt ‘lachen is gezond’ en dat doen we regelmatig op onze afdeling.

Gezelligheid in de kerstmaand
Wat wij erg leuk vonden is de gezelligheid van familie en naasten in de kerstmaand. Ook familie waarvan het familielid dat afgelopen jaar helaas was overleden. Ze zetten de zorgmedewerkers van Symphonie extra in het zonnetje door iets lekkers mee te nemen.

Wandelen
Ook proberen wij bij mooi weer een rondje om de vijver te wandelen met een groepje cliënten. Even lekker de buitenlucht opsnuiven en genieten van de watervogels en de mooie natuur. Hier genieten we (allemaal) erg van.

Bloemencorso
Gelukkig vond het bloemencorso (na twee jaar afgelasting) afgelopen jaar weer plaats. Sommige cliënten keken buiten mee, anderen hebben de wagens eerste rang achter het raam kunnen bewonderen, prachtig was dat! Het zonnetje scheen en we hebben enorm genoten van alle pracht en praal. De cliënten gingen ’s avonds moe maar voldaan naar bed.

Dankbaar voor goede zorg
Nog een mooi moment dat Jessica meemaakte: Een cliënte zei ooit tijdens de zorg tegen me: ‘Ik ben je zo dankbaar voor de goede zorg! Ik beloof je wanneer jij zelf zo oud bent als ik, dan kom ik jou helpen!’ Ze keek mij recht aan en meende wat ze zei. Hoe mooi is dat! Dat zijn uitspraken die je nooit meer vergeet.’

Wil jij ook plezier in je werk?
Zoals je kunt lezen, hebben Jessica en Joke erg veel plezier in hun werk. Wil jij ook plezier in je werk? Wij hebben verschillende openstaande vacatures
Meer lezen over de uitstapjes die tot nu toe georganiseerd zijn vanuit Symphonie? Je vindt ze op onze website bij de nieuwsberichten van Symphonie.