Informatie sollicitatieprocedure

Voor een goed verloop van de procedure vragen we je om online te solliciteren. Hoe de sollicitatieprocedure verloopt lees je hieronder in zeven stappen.

1. Je online sollicitatie: naast een CV waarin je een opsomming geeft van jouw kennis, ervaring en competenties, vragen we je om een korte motivatiebrief aan jouw sollicitatie toe te voegen. In deze motivatiebrief kan je aangeven:

  • Wat je leuk lijkt aan de functie
  • Waarom jij geschikt bent voor de functie
  • Waarom je het leuk lijkt om bij Zorggroep Drenthe te werken

2. De afdeling HRM doet een eerste beoordeling of de informatie die je in jouw CV hebt opgenomen voldoende aansluit bij de inhoud van de vacature. Een voorbeeld hiervan kan zijn wanneer er in een vacature en voor een functie om een specifiek diploma wordt gevraagd.

3. Vervolgens selecteert de sollicitatiecommissie voor de betreffende vacature welke kandidaten ze willen uitnodigen voor een gesprek.

4. Het sollicitatiegesprek is het moment om daadwerkelijk kennis met elkaar te maken.

5. Mocht je de ideale kandidaat voor de vacature zijn en je bent zelf ook enthousiast over de functie, dan plannen we een aannamegesprek. De inhoud van het aannamegesprek is:

  • Afspraken maken over arbeidsvoorwaarden
  • Administratieve afhandeling van de indiensttreding
  • Informeren over het introductieprogramma

Bij de indiensttreding vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. De kosten voor het aanvragen van een VOG zijn achteraf, met het betalingsbewijs, te declareren bij Zorggroep Drenthe.

6. Inwerkprogramma

7. Vervolg loopbaan binnen Zorggroep Drenthe

Meer informatie over solliciteren?

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen met de afdeling HRM op telefoonnummer 0592-33 12 32. Als je meer wilt weten over een openstaande vacature, neem dan contact op met de genoemde contactpersonen bij de betreffende vacature.