Campagne werken in de ouderenzorg

Zorggroep Drenthe is trotse deelnemer aan de campagne ‘Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.’
Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland lanceren gezamenlijke campagne voor werken in de ouderenzorg.

Werken in de ouderenzorg kampt met een negatief imago. Veel mensen hebben niet een realistisch beeld over het werken in de ouderenzorg. Daardoor wordt steeds moeilijker om verpleegkundigen en verzorgenden te vinden voor de ouderenzorg. Terwijl medewerkers die werken met ouderen juist ook de mooie kanten van het werken met ouderen zien en hart hebben voor ouderen. Daarnaast groeit het aantal ouderen in Noord-Nederland de komende jaren flink. Het is daarom belangrijk dat er genoeg en goede medewerkers naar de sector worden geleid.
ZorgpleinNoord (werkgeversorganisatie in Noord-Nederland) bracht vijftien zorgorganisaties bij elkaar om een imago- en wervingscampagne op te zetten voor de ouderenzorg in Noord-Nederland.

Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.
Dinsdag 13 juni is de website www.ouderzorgzitinje.nl en de Facebook-pagina ‘Ouderzorg zit in je' live gegaan. Vijftien medewerkers uit de ouderenzorg zetten mensen aan het denken over de belangrijke en mooie rol die je als medewerker in de ouderenzorg kunt vervullen. De aandacht en zorg die jij later wilt ontvangen, kun je nu aan anderen al geven. Wanneer een geïnteresseerde in actie wil komen, zijn er meeloopdagen, werk-leertrajecten maar ook vacatures te zien op de website. De campagne zal gecoördineerd worden door ZorgpleinNoord en het komend jaar zich vooral op online en sociale kanalen richten.

Wat heeft Zorggroep Drenthe jou te bieden
Bij Zorggroep Drenthe kun je de komende maanden terecht voor meeloopdagen. Ook hebben we verschillende leer-werk trajecten en uiteraard hebben we ook veel vacatures.

De deelnemende organisaties zijn: Thuiszorg het Friese Land, Meriant, de Hoven, Zonnehuisgroep, Patyna, Zorggroep Tangenborgh, Kwadrant Groep, Noorderbreedte, Treant, Zorggroep Meander, Zorggroep Drenthe, Oosterlengte, Icare, Zorggroep Drenthe, Burg. Julstingatehuis en Interzorg.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.ouderenzorgzitinje.nl
Of op www.facebook.com/ouderenzorgzitinje