Voorstelling “Een zolder vol herinneringen”

Op 10 november kwam cabaretgroep Mooi Weer de voorstelling “een zolder vol herinneringen” spelen in de Symphonie. Deze voorstelling werd gekozen in samenwerking met Kunst & Cultuur.

De zaal was ingedeeld als theateropstelling en iedereen kon een mooi plekje vinden.

De voorstelling ging over een alleenstaande oudere dame die had besloten om naar een verzorgingshuis te verhuizen. De verhuizing liet ze over aan een verloofd stel dat haar de laatste jaren wel vaker had bijgestaan.

De ontruiming van de zolder werd een ontdekkingsreis door het turbulente leven van een mysterieuze vrouw. We stuitten op onthullende voorwerpen als poesiealbums, fotoalbums, grammofoonplaten, boeken. Maar zekere voorwerpen lijken een geheim met zich mee te dragen. 

Deze ontroerende voorstelling ging over de 'dingen des levens': de schooltijd, het avontuur, de liefde, het gezin, plezier en - onvermijdelijk - een traan. De glanzende hoofdrol is hier voor de muziek, met heerlijke liedjes in uiteenlopende genres.

Alle aanwezigen hebben genoten van de voorstelling. Heerlijk om weer al die oude liedjes te horen, gaf men aan. Of een andere reactie: “door deze voorstelling te bekijken, voel ik me weer jong.”