Symphonie weer open

Met ingang van 15 december 2020 is woonzorglocatie Symphonie in Eelde weer volledig open voor bezoek. Hiermee komt een eind aan een korte maar hevige periode waarin zowel een aanzienlijk aantal cliënten als medewerkers op de 2e etage van deze locatie van Zorggroep Drenthe besmet raakten met het coronavirus.

Eind oktober 2020 werden wij voor het eerst geconfronteerd met een coronabesmetting binnen onze woonzorglocatie Symphonie. Sindsdien is er in een korte periode heel veel gebeurd. De cliënten van de 2e etage werd gevraagd om de eigen afdeling niet te verlaten. Naasten werd dringend gevraagd om bezoek uit te stellen. Een aantal cliënten werd gevraagd om te verhuizen om de isolatie goed te kunnen inrichten en hiermee het besmettingsrisico te verkleinen. Dit heeft alles evenwel niet kunnen voorkomen dat wij helaas afscheid hebben moeten nemen van relatief veel dierbare cliënten. Dat heeft impact op de hele locatie. Van een uitgeleide na een overlijden zoals wij dat gewend zijn was geen sprake, familie en naasten konden geen afscheid nemen van de andere bewoners, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en de locatie waar zij vaak al lange tijd met regelmaat over de vloer kwamen. Er is een band opgebouwd, niet alleen met de cliënt waarvan je als medewerker afscheid hebt genomen, maar ook met zijn of haar naasten en familie.

Ook raakten een aantal medewerkers besmet. Iedereen ging en gaat hier doorheen op zijn of haar eigen manier. Deze periode staat bij ons allen op het netvlies gebrand en het zal tijd nodig hebben om dit te verwerken.