Project “Ontmoet de Ander”

Op donderdag 22 februari kregen we zowel ’s ochtends als ’s middags 15 leerlingen van het Terra College uit Eelde op bezoek voor de jaarlijkse projectweek “Ontmoet de ander”. Mensen zijn verschillend als het gaat om cultuur, huidskleur, geloof, leeftijd, seksuele voorkeur en handicap.

In dit project is gekozen voor de gedachte dat ‘andere’ mensen ontmoeten de beste manier is om vooroordelen te bestrijden. Daarvoor stond de hele week in het teken van dit mooie project bij Terra Eelde.

In Symphonie maakten de leerlingen kennis met de ouderen. Na een informatief praatje, zijn we aan de wandel gegaan. We hebben een grote wandelroute buiten gemaakt, een heerlijke frisse ochtendwandeling.

Na deze wandeling, gingen we “Bij de Buren” genieten van een kopje koffie/thee en was er tijd om met elkaar te praten. De leukste gesprekken kwamen op gang. Iedere leerling begeleidde de cliënt naar zijn/haar appartement. Ook ’s middags genoten weer vele ouderen van de middagwandeling en de gesprekken met de leerlingen. Het project “ontmoet de ander” was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.