Opening expositie 'Kunst met stof'

Gisteren werd de exposite 'Kunst met stof' in Mozaiek geopend. Deze bijzondere expositie werd in nauwe samenwerking met Symphonie en De Noorderkroon samengesteld. Bewoners en cliënten die aan de trouwjurken hebben gewerkt kwamen naar het theater in Mozaiek voor de opening.
's Ochtends werd de trouwauto al versierd en er werden blikken achter gehangen, om daarna rond Mozaiek te rijden om zo te attenderen op de opening.

Er was zelfs een heus 'bruidspaar'! Een collega van De Noorderkroon was, met een 'gepimpte' jurk van De Noorderkroon, de bruid en een collega van de technische dienst was de bruidegom. Een bewoonster van Mozaiek was vroeger trouwambtenaar en in die hoedanigheid ontving zij het 'bruidspaar' en ging hen voor naar het theater.
 
Mevrouw Dalmolen, bewoonster van De Noorderkroon die deze jurk maakte, ontving vervolgens de symbolische fakkel van de bruid. In het theater stonden de 'bruidegommen' (verschillende medewerkers van Mozaiek) opgesteld om 'hun bruiden' te ontvangen. Bij het introduceren van de verschillende thema's van de jurken, kwam de 'bruid' met de jurk van dat thema tevoorschijn. Zo werd het ook een echt levende expositie. Vervolgens plaatste mevrouw Dalmolen de fakkel samen met haar dochter bij de Olympische jurk en daarmee opende zij officieel de expositie.
 
Een cliënt van Mozaiek deed, vanuit de dagbesteding mee met dit bijzondere project en zij gaf aan dat ze dolgraag nog eens een trouwjurk aan wilde. Dus ook zij kreeg tijdens de opening een prachtige jurk aan! Er werden zelfs nieuwe schoenen voor aangeschaft, was er een heuse passessie vooraf en haar kinderen en kleinkinderen kwamen naar de opening om haar te bewonderen in haar trouwjurk. Naast de jurken kunnen ook de opgehaalde verhalen gelezen worden, zijn de ontwerpen te bewonderen en zijn er historische jurken te zien.
 
Voor de deelnemers uit De Noorderkroon en Symphonie werd vervoer naar Mozaiek geregeld zodat ook zij naar dit, voor hen, zeer bijzondere uitje konden.
 
De bewoners en cliënten hebben enorm genoten! De trots op de gezichten, het plezier, de voldoening, daar doen we het voor! Zeer zeker voor herhaling vatbaar.