Informatie Corona

Inmiddels zijn meerdere mensen in Nederland besmet met het Coronavirus. Met dit nieuwsbericht informeren wij u over de maatregelen die Zorggroep Drenthe neemt.

Het Coronavirus is een virus die griepachtige verschijnselen geeft zoals koorts en hoesten. Het verschilt daarmee eigenlijk niets met de 'gewone' griep. Voor het Coronavirus is nog geen vaccin. De beste behandeling is uitzieken en voldoende blijven drinken.

Ter voorkoming van uitbraken van bijvoorbeeld griep, het norovirus, of zoals nu het Coronavirus, werken wij altijd volgens duidelijke hygiënerichtlijnen. Handhygiëne is daar een belangrijk onderdeel van. Dit hebben wij de afgelopen tijd extra bij onze medewerkers en vrijwilligers onder de aandacht gebracht. Mogelijk heeft u de instructies al zien hangen. Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen. Zo informeren wij deze week bezoekers dat wij geen handen schudden. En vragen wij hen om een bezoek uit te stellen als zij zich niet lekker voelen. Tot slot wordt er vaker schoongemaakt dan dat we voorheen deden.

Wij volgen de laatste ontwikkelingen op de voet. Mocht er aanleiding toe zijn, dan informeren wij u daarover met een volgende editie van deze nieuwsbrief.

Landelijk hebben het RIVM en de GGD de regie. Mocht u nog verdere vragen hebben over het coronavirus dan verwijzen we u in eerste instantie naar: http://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Mocht u het antwoord op uw vraag daar niet tegen komen dan kunt u bellen naar het landelijke informatienummer, 0800-1351.