Een warme actie voor Jop en kniepertjes voor Mozaiek en Symphonie!

Vorige week ontvingen alle bewoners en cliënten van Mozaiek en Symphonie een zakje kniepertjes. Gerda Boersema, begeleider van Jop van der Laan (23), zette een actie op om Jop te sponsoren om zijn droom, om naar de Paralympics te gaan, waar te kunnen maken. De fractie van Leefbaar Tynaarlo steunde deze actie door een partij kniepertjes te kopen. Zij deelden deze vervolgens uit aan alle bewoners en cliënten van drie woon-zorglocaties in de gemeente Tynaarlo.

Jop woont zelfstandig in een woonvorm in Groningen. Vanaf zijn geboorte heeft hij een ernstige lichamelijke beperking in de vorm van cerebrale parese. Door veel te sporten kan hij zijn spieren op kracht houden, maar hij is steeds meer afhankelijk van de rolstoel. Hij doet aan rolstoelrugby en speelt inmiddels op het hoogste niveau in Nederland. Zijn droom is om naar de Paralympics te gaan in Parijs in 2024. Aangezien de sport alles van hem vraagt en hij dit niet met werken kan combineren, proberen vrijwilligers met acties Jop financieel te ondersteunen om deze droom waar te maken.
 
De actie is opgezet door Gerda Boersema. Zij verzorgt de sponsoring van Jop. Vrijwilligers bakken kniepertjes en de opbrengst van de verkoop is voor Jop. Bedankt namens alle bewoners en cliënten van Mozaiek en Symphonie.