Breien voor het goede doel

Sinds 2003 ondersteunt Dr. Frans Senff (tropenarts vrijwilliger/oud-Asser huisarts) het Endulen hospital in het noorden van Tanzania. Het is een missieziekenhuis van 100 bedden dat medische zorg biedt aan meer dan 80.000 mensen van de nomadenstam Masai. Het is het enige ziekenhuis in dit gebied.

In het ziekenhuis werken gemiddeld slechts 2 artsen. De eigenaar van het ziekenhuis is het Aartsbisdom van Arusha. Het ziekenhuis draait praktisch geheel op donaties. De regering betaalt een deel van de salarissen. Dr. Senff gaat elk jaar 2 keer 2 maanden naar het Endulen hospital om vrijwilligers werk te doen.

Dankzij donaties kan het ziekenhuis goed functioneren. Nog dit jaar kon er met de hulp van de “Wilde Ganzen” een auto worden gedoneerd, de oude auto was versleten. Dankzij de donatie konden de 28 buitenpoliklinieken weer worden bezocht. De buitenpoliklinieken worden jaarlijks door meer dan 11.000 patiënten bezocht.

Onder andere de dames van de handwerkclub breien heel hard en met veel plezier kledingstukken voor Tanzania als donatie. Zij breien allerlei mutsjes, sokken en truitjes die Dr. Senff uit kan delen aan pasgeboren baby’s en zieke kinderen. Dit wordt ontzettend goed ontvangen. Woensdag 16 januari kwam Dr. Senff dan ook graag weer bij ons op bezoek om ons bij de praten over de vorderingen en de situatie in het ziekenhuis. Voor dat hij vertrok nam hij alle gebreide en gehaakte kledingstukken in ontvangst om mee te nemen naar Tanzania.