Ondertekening Sport- en gezondheidsakkoord

Vanmiddag is het nieuwe ‘Sport- en gezondheidsakkoord Midden-Drenthe’ getekend door 73 ambassadeurs van lokale organisaties voor sport, onderwijs, zorg, voeding, cultuur, bewoners en overheid. Namens Zorggroep Drenthe heeft Marcel van der Meulen ondertekend. In het akkoord staan gezamenlijke doelen en afspraken rond thema’s als fysieke en mentale gezondheid, leefstijl, inclusiviteit en van jongs af aan sporten. De ondertekening vond plaats tijdens het World Cup-damtoernooi in Beilen.

Rondom de ondertekening was een heel programma gemaakt dat symbool staat voor de ambitie om samen te werken aan een vitaal en verenigd Midden-Drenthe. Neuropsycholoog en ‘beweegprofessor’ Erik Scherder gaf een lezing over het thema mentale gezondheid en de rol die (denk)sport daarin speelt. Dammen is namelijk een prachtige manier om het brein fit te houden. Scherder is ambassadeur van het project #Fitter Brein van Healthy Ageing Network North Netherlands (HANNN). Fitter Brein zet het laagdrempelige damspel in om mentale fitheid en sociale binding te stimuleren.

Bezoek aan Spectrum
Aansluitend bezocht Erik Scherder het woonzorgcentrum Spectrum van Zorggroep Drenthe. Hij vertelde daar kort over het belang van een fit brein. Hij vertelde aan de bewoners van Spectrum dat zijn hart altijd bij de ouderen is en hun vitaliteit. Scherder overhandigde namens damclub Hijken DTC 5 nieuwe damborden aan onze bewoners. Daar werd na afloop gretig gebruik van gemaakt.