Zorggroep Drenthe zet in op verbetering van persoonlijke zorg met Ons®

Zorggroep Drenthe stapt vanaf maandag 2 november 2020 op al haar locaties over op het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) Ons® van Nedap. In april 2020 deed Zorggroep Drenthe dit al voor haar wijkverpleging en huishoudelijke zorg in de wijk.

Het nieuwe systeem helpt medewerkers van Zorggroep Drenthe bij uniformering en optimalisatie van de zorginhoudelijke en administratieve processen. Via het cliëntportaal van Ons® heeft de cliënt digitaal toegang tot zijn of haar eigen dossier en rapportages. De cliënt bepaalt zelf wie gemachtigd wordt om het dossier in te zien. Zorggroep Drenthe kiest hiermee voor meer transparantie en persoonlijker zorg doordat de cliënt op elk gewenst moment inzicht heeft in zijn of haar eigen dossier.

Overstappen in coronaperiode
Ondanks de enorme drukte die het coronavirus met zich meebrengt, heeft Zorggroep Drenthe toch besloten de overstap naar een ander ECD door te zetten. Van belang hierbij was de goede en deskundige samenwerking met de projectleiders en Nedap Healthcare. Er is door medewerkers van Zorggroep Drenthe intensief gewerkt om de overstap per maandag 2 november 2020 te kunnen maken. De huidige dossiers zijn overgezet in het nieuwe systeem, de eerste bevindingen van medewerkers zijn zeer positief. Ons® ECD stimuleert efficiëntie door mensen, kennis en technologie met elkaar te verbinden. Niet de technologie, maar de mens moet voorop staan in het zorgproces. Het zijn tenslotte de mensen die de zorg beter maken. Daar gaat het bij Zorggroep Drenthe om.