Bij de Buren: Burendag 2018

Een prachtige combinatie van een samenwerkingsproject van activiteitenbegeleiding Zorggroep Drenthe locatie Spectrum en Cosis vanuit de teams WDL (Werk, Dagbesteding en Leren) zuid en Inloop Assen.

De vraag over waar de teamdag plaatst zou vinden bracht de organisaties in mei bij elkaar. Men wilde iets voor de maatschappij betekenen. Er is contact gezocht met verschillende zorgcentra. Spectrum was een van de locaties die gereageerd heeft en na de eerste kennismaking is er een mooie samenwerking ontstaan om deze Burendag in te vullen.

Samen met 60 vrijwilligers van Cosis en het activiteitenteam van Spectrum is de invulling van de Burendag tot stand gekomen. Er werden verschillende activiteiten en workshops aangeboden voor bewoners en buren waarbij vrijwilligers aanschoven voor begeleiding en ondersteuning. Tussen de middag werd er een heerlijk diner verzorgd, door de keuken van Spectrum. Voor de deelnemers was er ruime keuze uit verschillende activiteiten. Men kon kiezen voor buitenactiviteiten, spellen, sieraden maken, beauty & wellness, taarten bakken, schilderen, zingen en het pimpen van oude meubels. Voor zowel bewoners, vrijwilligers en het activiteitenteam was het een geslaagde dag!