Advocaatboerderij “De Rosinkhof”

Donderdag 18 oktober jl. is Zorggroep Drenthe, met een groep van 14 deelnemers, naar de advocaatboerderij “de Rosinkhof” geweest.

Nadat iedereen in de bus plaats had genomen reden we naar Leggeloo, een dorp vlak bij Dwingeloo. Aangekomen in Leggeloo werden we welkom geheten door Jenny Rosink. Jenny en haar man hebben een deel van de boerderij omgebouwd tot een ruimte waar zij hun gasten kunnen ontvangen.
Na een kopje koffie of thee en een heerlijke plak krentewegge vertelde Jenny, door middel van een diapresentatie, over de omgeving van Leggeloo en over de boerderij. Natuurlijk kwam ook het maken van advocaat aan de orde, daar kwamen we immers voor. Ze vertelde hoe zij advocaat maken, wat er allemaal bij het maken van advocaat komt kijken en aan welke regels ze zich moeten houden.

Na de diapresentatie kwam het leukste gedeelte van de middag, de proeverij. Iedereen kreeg 5 kleine bakjes met verschillende smaken zelfgemaakte advocaat. De verschillende smaken waren: advocaat met hazelnoot, mango, boerenjongens, amaretto en de “gewone” roomadvocaat. Ook konden er nog drie likeurtjes worden geproefd. Iedereen liet het zich goed smaken. Na het proeven was er de mogelijkheid om nog even in het winkeltje rond te kijken en om wat te kopen (vooral de advocaat was erg in trek). Daarna stapten we met z’n allen weer in de bus. Het was een gezellige middag!