Opening tentoonstelling: Saskia Boelsums

Op zondag 18 maart 2018 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Dutch Landscapes’ van Saskia Boelsums geopend in Mozaiek Zuidlaren. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. In haar werk voelt Saskia zich sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapschilders.

Tegelijk is er ook duidelijk een confrontatie met de toekomst. Van de schoonheid die ze in haar foto’s probeert te vangen gaat ook onzekerheid en dreiging uit. De wolkenluchten worden dramatischer, het weer wordt extremer met onverwachte uitschieters, het klimaat wordt heftiger. Foto’s van Saskia Boelsums zijn ook te zien in de galerie van Morris Adjmi Architects in New York en tijdens de kunstbeurs Art Karlsruhe. Inleiding met powerpoint presentatie wordt gegeven door Margaret Breukink, kunsthistoricus.

’DUTCH LANDSCAPES’
Als beeldend kunstenaar en fotograaf draag ik een rijke culturele erfenis met me mee. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapsschilders. Dat rijke verleden heeft me gevormd. Tegelijkertijd confronteert het me met de toekomst. Van de schoonheid die ik in mijn foto’s probeer te vangen, gaat ook onzekerheid en dreiging uit. Ik zie de wolkenluchten dramatischer worden, het weer wordt extremer met onverwachte uitschieters, ons klimaat wordt heftiger. Het lijkt of de klassieke historische Hollandse landschappen en luchten verdreven worden door landschappen en luchten die voortkomen uit de klimaatverandering. Van dat spanningsveld ben ik me zeer bewust. Dat is wat ik vastleg.

www.saskiaboelsums.nl

De expositie is te bekijken van 18 maart t/m 29 april 2018.