Opening tentoonstelling ‘Collages’

Zondag 15 juli 2018 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Collages’ geopend in Galerie Mozaiek Zuidlaren.
Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

De expositie is te bekijken van 15 juli t/m 26 augustus 2018. Het woord collage komt uit het Frans, van het werkwoord coller, waar het plakken betekent. Collage is een kunstvorm die gebruik maakt van uitgeknipte en gescheurde stukken papier of andere materialen, die met lijm op een stevige ondergrond geplakt worden. Bijvoorbeeld knipsels uit tijdschriften, originele foto's, tekeningen of materiaal met een structuur zijn favoriet.

Deze techniek werd voor het eerst gebruikt door de Spaanse kunstenaar Picasso in zijn kubistische periode. Hij wordt dan ook als uitvinder van de collage gezien. Daarna werd de techniek vooral toegepast in het Dadaïsme en later zag je het ook in het surrealisme, in de popart, in de Fluxus-stroming en in de mail art. De Verbeke Foundation in Kemzeke (België) heeft een uitgebreide kunstverzameling bestaande uit collages van de 20ste eeuw. Deze collectie is te bezichtigen voor publiek.

Zeven kunstenaars, zeven persoonlijke visies, zeven eigen stijlen, zeven aparte presentaties, één thema, één tentoonstelling: ‘Collages’ door JAK BEEMSTERBOER, BOB BUNCK, BONNITA POSTMA, LOUIS REITH, TINEKE SIPS, GUY VORDING, ANNETTE VISSER.