Opening nieuwe tentoonstelling 4 november in Mozaiek

Zondag 4 november 2018 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Documentaire traditie’ van de Groningse fotograaf Robert Mulder geopend in Galerie Mozaiek te Zuidlaren.

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Robert Mulder toont Galerie Mozaiek in een overzichtstentoonstelling een indrukwekkende selectie foto’s uit zijn oeuvre van reportages. Robert Mulder werkt bijna uitsluitend in het buitenland. Zijn belangrijkste onderwerpen zijn ontwikkelingswerk, vluchtelingen, politiek, reizen, religie en cultuur. Hij kiest voor achtergrond-reportages over soms wereldschokkende gebeurtenissen en probeert zijn onderwerpen gedurende een langere periode te volgen.

De afgelopen 25 jaar maakte hij in bijna alle Aziatische landen reportages en volgde hij ontwikkelingen in o.a. Bangladesh, China, Vietnam, Birma, Brazilië, Eritrea, Guatemala, Japan en Jemen. Ook maakte hij fotoreportages in het kader van zijn langlopende thema Religie en Rituelen. Opening en inleiding door Robert Mulder, fotograaf, journalist en schrijver. De expositie is te bezichtigen van 28 oktober t/m 16 december 2018.

Tegelijkertijd worden in het restaurant van Mozaiek Zuidlaren schilderijen geëxposeerd van kunstenares Johanna Musch uit Noordwolde. Johanna heeft oog voor de unieke eigenschappen van mens, dier en natuur en verwerkt dit op geheel eigen wijze in intieme portretten. Opvallend in haar schilderijen zijn haar losse toets en warme kleurgebruik. Het werk is figuratief, maar de kunstenaar legt de accenten zo, dat niet enkel de waarneming telt, maar dat het zijn van het afgebeelde tot uitdrukking komt. Benieuwd naar de tentoonstellingen? U bent van harte welkom deze te komen bezichtigen bij Mozaiek te Zuidlaren.