Mozaiek geniet van Volksdansgroep de Schaop’ndansers

Afgelopen donderdag kwam volksdans groep de Schaop’ndansers uit Exloo optreden in Mozaiek. Het optreden werd verzorgd op de verpleegafdelingen. Niet alleen cliënten, maar ook hun naasten  waren uitgenodigd om te genieten van het optreden. Hier werd in grote getale gehoor aan gegeven.

Het was een bijzonder mooi optreden want naast originele volksdansen werd er veel verteld over de kostuums die de dansers droegen en de geschiedenis daarvan. Waar de dansers eerst begonnen in hun nette kostuums kwamen ze na de pauze dansend terug in hun ‘werkkleding’ en zelfs op klompen! De dansen werden op de kostuums aangepast en er kwamen bekende dansen voorbij zoals ‘Ken je de Veleta niet’.

Het was een hilarisch moment toen een van de mannen liet zien wat hij onder zijn kostuum aan had. Daar stond hij dan in zijn wollen ondergoed!

Ook had de volksdans groep een klein museum aan voorwerpen van vroeger meegenomen. Veel van de voorwerpen waren erg herkenbaar voor onze cliënten.

Iedereen heeft enorm genoten van het optreden. ‘Dit is zeker voor herhaling vatbaar!’, riep een van de cliënten. Met een luid applaus keerden de Schaop’ndansers terug naar Exloo.