Fijnproeven in Mozaiek

Sinds wij RTV Drenthe mochten ontvangen met de serie ‘Fijnproevertjes’ organiseren wij ook onze eigen ‘Fijnproevers’. In navolging van De Wenning en De Vijverhof was het dit keer de beurt aan Mozaiek.

Op uitnodiging waren zes bewoners en cliënten aanwezig om deel te nemen aan de proeverij. De keukenbrigade bereidde de gerechten zelf. De deelnemers konden hun bevindingen per gerecht noteren.
 
De gerechten die tijdens deze editie op het menu stonden waren:
• Koude bloemkoolsoep met spekjes
• Gnocchi met spinazie, mozzarella en pecannoten
• Falafel met bietenhumus
• Ebi fry chuka wakame ( Japanse garnaal en zeewiersalade)
• Gebakken knolselderij met appel
 
De deelnemers vonden de gerechten over het algemeen lekker. Wij nemen u graag even mee in een deel van de smaakervaringen. De koude bloemkoolsoep kon volgens een van de deelnemers eigenlijk wel doorgaan voor iets met zeevruchten. De falafel werd kunstvlees genoemd, de Japanse garnaal veerde en de knolselderij kwam qua smaak het beste overeen met zoete aardappel.
 
Even terug in de tijd? De berichten over ‘Fijnproevers’ in De Wenning en De Vijverhof staan ook op onze site. Net als het bericht met daarin de filmpjes van de uitzendingen van RTV Drenthe.