Bewoners en cliënten Mozaiek reizen door naar Noord-Holland

Vorige week was Noord-Holland aan de beurt tijdens de zomervakantieweken bij Mozaiek. Op maandag werd gestart met bewegen op Hollandse muziek en er zaten een paar pittige oefeningen tussen! En met Alkmaar in deze provincie kon een goede kaasproeverij uiteraard niet ontbreken. 

In de keuken waren heerlijke kaasplankjes gemaakt, met allerlei verschillende soorten kaas. De Rambol met noten kwam uiteindelijk als favoriet uit de bus. Op woensdag was in het theater de musical 'De Jantjes' te zien met bekende liedjes als; 'Bij ons in de Jordaan' en bij de schilderclub die elke donderdag bij elkaar komt was het thema 'Hollandse tafereeltjes'. De week in Noord-Holland werd afgesloten met bloemschikken op vrijdag met prachtige zonnebloemen en natuurlijk een advocaatje bij de wekelijkse soosmiddag.

Aangezien Noord-Holland te ver fietsen was, ging de wekelijkse fietstocht op de duo-fiets met een van de cliënten van de verpleegafdeling, afgelopen week naar De vijftig Bunder in Zuidlaren. Dit is een natuurgebied bij Zuidlaren waar tevens een aantal vakantiewoningen staan. Zij was hier vroeger, als 13-jarig meisje met haar ouders op vakantie geweest en kon nog precies aanwijzen welk pad ze in moesten om bij hun vakantiehuisje te komen. Ze genoot van de zonnige fietstocht in de natuur en vond het erg leuk de omgeving na al die tijd weer eens terug te zien!