2 september - Opening 2 nieuwe exposities in Mozaiek

‘Kunst in het landschap, het landschap in de kunst’

Zondag 2 september 2018 om 15.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Kunst in het landschap, het landschap in de kunst’ van Jeppe Lauge en Ellen de Vries geopend in Galerie Mozaiek Zuidlaren.

De schilderijen van de Deense schilder Jeppe Lauge zijn een verwijzing naar gereconstrueerde plaatsen en landschappen die wij door de eeuwen heen steeds opnieuw vormgegeven hebben. Door zijn grote levendige schilderijen onderzoekt hij onze relatie met deze omgeving en hoe we die waarnemen, waarbij hij zich afvraagt hoe wij haar vormen en hoe wij erdoor gevormd worden. Een spel tussen expressie en ordening die samen een nieuwe compositie vormen.
‘Mijn fotografische wereld is vierkant ‘, zegt Ellen de Vries. Dit komt door het vierkante kader van de camera waarmee ik werk (een Hasselblad). Het beeld leg ik analoog vast, op film. Ik doe geen beeldbewerking en ensceneer niet. Pure landschapsfotografie. De beleving van ruimte staat centraal in mijn werk. Een natuurlijke keuze omdat ik van oorsprong Ruimtelijke Wetenschapper ben. Daarnaast heb ik een studie aan de Foto Academie afgerond.

‘Collages van Roshni Tahapary’

Eveneens vanaf zondag 2 september t/m 21 oktober worden in het restaurant van Mozaiek Zuidlaren collages geëxposeerd van kunstenares Roshni Tahapary uit Assen.