2 nieuwe tentoonstellingen geopend in Mozaiek

Zondag 2 september jl. werden twee tentoonstelling geopend in Mozaiek Zuidlaren. ‘Kunst in het landschap, het landschap in de kunst’ van Jeppe Lauge en Ellen de Vries is te bewonderen in de galerie. De tweede expositie zijn de collages van kunstenares Roshni Tahapary deze zijn te bewonderen in het restaurant van Mozaiek.

De schilderijen van de Deense schilder Jeppe Lauge zijn een verwijzing naar gereconstrueerde plaatsen en landschappen die wij door de eeuwen heen steeds opnieuw vormgegeven hebben.
Ellen de Vries: ‘Mijn fotografische wereld is vierkant. Ik doe geen beeldbewerking en ensceneer niet. Pure landschapsfotografie. De beleving van ruimte staat centraal in mijn werk. Een natuurlijke keuze omdat ik van oorsprong Ruimtelijke Wetenschapper ben'.

Kunstenares Roshni Tahapary uit Assen exposeert met haar collages, haar wieg stond in Soerabaja. En op haar vierde ging haar kinderbedje naar een Nederlands pleeggezin. Tegenwoordig, na een lang werkend leven schrijft ze over haar herinneringen en creëert ze prachtige collages.

Te zien
Beide exposities zijn van 2 september t/m 21 oktober te zien in Mozaiek, Lundige 13 Zuidlaren.

Op de podiumfoto v.l.n.r. Jeppe Lauge, Roshni Tahapary en Ellen de Vries.