Messchenstaete officieel geopend

Aan de rand van Assen verrees in 2016 een majestueus gebouw, waar niemand omheen kon, als hij vanuit noordelijke richting de stad binnen kwam rijden. Een landmark op een mooie plek, aan het Noordwillemskanaal. Eenenvijftig luxe huurappartementen, waarvan twee penthouses zijn hier gevestigd met luxe faciliteiten en zorg dichtbij. 21 april werd het (woon)gebouw officieel geopend.

Bouwen voor 60+ers
”Onze gedachten was om appartementen te bouwen voor 60+ers, die kleiner wilden gaan wonen, misschien veel op reis zijn of liever geen tuin meer hadden, maar wel in een luxe omgeving wilden wonen”, zegt Sape Pranger, directeur/bestuurder van Zorggroep Drenthe.
“Met opzet hebben we de naam Zorggroep Drenthe niet meteen aan Messchenstaete gelinkt, om niet de indruk te wekken dat dit gebouw een zorgcentrum ging worden. Gaandeweg zagen we dat juist ouderen met een (kleine) zorgvraag geïnteresseerd waren”. 
Of er ook zorg geleverd kan worden, waren de eerste vragen die gesteld werden door geïnteresseerden, mocht het zover komen. “Natuurlijk kunnen bewoners hier de zorg krijgen die ze nodig hebben”, geeft Pranger aan, “maar dan wel de zorg van Zorggroep Drenthe”.

Bewoners die zich hier hebben gevestigd zijn samen of alleenstaand en willen zich voorbereiden op de toekomst, hebben soms een beetje hulp nodig of willen in een veilige omgeving wonen met zorg dichtbij. 

Opzet van het gebouw
Wonen in een ‘hoger segment’, dat was de insteek voor het bouwen van dit appartementencomplex. De behoefte was er, dat werd onderzocht, en Zorggroep Drenthe had het nog niet.
In dat hoger segment biedt het complex verschillende faciliteiten, zoals een à la carte restaurant op de begane grond, een kapsalon, een fysio/fitnessruimte, de huisarts om de hoek en een Wellness waar bewoners van het gebouw, maar ook uit Assen en omgeving zich kunnen ontspannen. Met de realisatie van dit gebouw biedt Zorggroep vanaf nu appartementen voor ieders portemonnee. Overigens kan men binnen alle woonzorgcentra van Zorggroep Drenthe een appartement huren, met zorg dichtbij. Hiervoor is geen (zorg)indicatie nodig.

Officiële opening
21 april vierde Zorggroep Drenthe om 15.00 uur met haar gasten de officiële opening van haar nieuwe appartementencomplex. De openingshandeling, het onthullen van een monument die de naam 'Messchenstaete' draagt, werd verricht door twee heren die zich vanaf het begin hebben ingezet voor de bouw van dit pand: dhr.
A. Smit, Wethouder Gemeente Assen en dhr. S. Pranger, Directeur/Bestuurder Zorggroep Drenthe.