Dementiemonitor Alzheimer Nederland

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen zij beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen.

Om er achter te komen wat mantelzorgers belangrijk vinden en hoe zij de zorg voor hun naasten ervaren, houdt Alzheimer Nederland samen met het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) iedere twee jaar een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie: de Dementiemonitor Mantelzorg.
Met de resultaten van dit onderzoek vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook helpen de resultaten Alzheimer Nederland om advies te geven over de verbetering van regionale dementiezorg.

Bent u mantelzorger voor iemand met dementie en wilt u deelnemen aan het onderzoek? Ga dan naar www.dementiemonitor.nl en klik rechts onder op de pagina op 'verder'.