Uitslag Floralia De Wenning

Afgelopen mei werd een middag georganiseerd waarbij stekjes werden uitgedeeld aan alle cliënten en bewoners van De Wenning. Daarbij kreeg men de opdracht om de plantjes goed te verzorgen en tot een zo mooi mogelijke plant op te laten groeien.

Op vrijdag 1 oktober jl., was de beoordeling van de inmiddels tot planten uitgegroeide stekjes. De bewoners en cliënten hadden de dag ervoor de gelegenheid om de plantjes in te leveren. De plantjes werden voorzien van een nummer, zodat de jury niet kon zien welke plant van wie afkomstig was. Een enkeling kwam ook vertellen dat hun plantje helaas al in de prullenbak was geëindigd….

Vrijdagmiddag stonden alle plantjes uitgestald en werd er begonnen met een kopje koffie of thee met bijpassend koekje. Ondertussen waren er liedjes op de achtergrond met het thema ‘bloemen en planten’. Na de opening werd er een gedicht voorgedragen over ‘groen’ en werden er filmpjes vertoond over hoe een zaadje uiteindelijk uitgroeit tot een plant. Bij het tweede kopje koffie/thee werd er een bloemig chocolaatje genuttigd en kwam ons deskundig jurylid erbij; Roos Fleurop.

Na uitgebreide keuring werden er drie prijswinnende plantjes uitgekozen, waarbij wel gezegd moet worden dat alle ingeleverde plantjes er stuk voor stuk zeer verzorgd uitzagen. Hulde!