De 'zomervakantieweken' bij Zorggroep Drenthe zijn gestart!

Op verschillende locaties zijn de zomervakantieweken van start gegaan. Na het succes van de zomervakantieweken van vorig jaar, krijgt dit initiatief dit jaar een vervolg. De locaties van Zorggroep Drenthe werden toen telkens omgetoverd naar de sfeer van het vakantieland waar ze naar toe reisden. Inmiddels zijn in De Wenning en Spectrum de Hollandse Zomerweken aangebroken.

 

De Wenning is aangekleed in Hollandse sferen en alle activiteiten van deze én vorige week hebben een Hollands tintje. Zo konden bewoners en cliënten vorige week genieten van een typisch Hollandse maaltijd. Gebakken aardappelen, sla, een lekkerbekje en als toetje aardbeien met slagroom. Heerlijk! Tijdens het eten werden er filmpjes over Nederland vertoond.

Ook was er vorige week een minimarkt in De Wenning. Er kon eigengemaakte jam, vers fruit, een bloemetje en/of een advocaatje gekocht worden. Ook was er tijdens de markt een optreden van Sokantook, een muzikaal duo. De middag werd afgesloten met een borrel en een bitterbal. Aan het einde van de week werden er Hollandse Spelen georganiseerd en was er een pubquiz met vragen over Nederland.

Ook Spectrum staat in het teken van de Hollandse Zomerweken. Hier hebben bewoners en cliënten klompjes versierd. Er werd gewerkt met bloemen en penseelstiften. Tijdens het versieren kwam het toepasselijke kinderliedje 'Hans loopt op klompen' voorbij, waar mooie herinneringen aan werden opgehaald.

De bewoners en cliënten van Spectrum blijven tijdens de zomervakantieweken de hele vakantie in Nederland. Een bewuste keuze, want na het aanmoedigen van de Oranjeleeuwen is het vanaf 23 juli tijd om TeamNL aan te moedigen tijdens de Olympische Spelen in Tokio, Japan.