De tweede Japanse vakantieweek in de Wenning

De tweede week van vakantieland Japan was een creatieve week. De bewoners en cliënten hebben bloemstukjes gemaakt en papiervouwkunst geprobeerd.
Bloemschikken was naar aanleiding van het thema Ikebana, een Japanse bloemschikkunst. Deze vorm van bloemschikken is eenvoudig en kan kleurrijk zijn. Voor onze bewoners en cliënten is Ikebana te moeilijk. Dat leer je niet zo maar een, twee, drie, daarom hebben we bij De Wenning andere mooie kleurrijke bloemstukjes gemaakt. 

Met zonnebloemen, oranje rozen, dille en ander natuurlijk materiaal. De bloemstukjes zagen er erg mooi en kleurrijk uit aan het eind van de creatieve middag bloemschikken. Iedereen ging tevreden naar huis. De creatieve middag met papiervouwkunst was wel een uitdaging voor de deelnemers. Het viel niet mee om alles mooi strak en scherp te vouwen maar iedereen deed ontzettend z’n best. Af en toe een filmpje van You Tube erbij als voorbeeld deed wonderen. En zonder hulp van de vrijwilligers was het niet zo goed gelukt. We hebben een poes gevouwen, een tulp en een vis. De resultaten zijn aan het eind van de creatieve middag op een kaart geplakt, zodat iedereen het resultaat thuis kon ophangen. Nu is de vakantie in Japan voorbij en komen onze bewoners en cliënten weer thuis in Drenthe, onze eigen vertrouwde provincie.