Twee verzorgingshuizen genomineerd!

Twee verzorgingshuizen van Zorggroep Drenthe (de Vijverhof, Assen en de Wester Es, Beilen) zijn genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2016. Een deskundige jury onder leiding van Jenneke van Veen heeft deze toppresteerders in de categorieën Verpleging & Verzorging, Ziekenhuizen en GGZ zorgvuldig beoordeeld en de winnaars geselecteerd die op 8 juni tijdens een feestelijk Awardsdiner bekend worden gemaakt.

Ongeveer 110 zorginstellingen kozen er voor dit jaar publiekelijk mee te dingen naar de Gastvrijheidszorg Awards. In de Categorie Verpleging & Verzorging zijn twee verzorgingshuizen van Zorggroep Drenthe genomineerd voor het meest gastvrije verzorgingshuis van Nederland, t.w. De Vijverhof in Assen (voor de derde keer genomineerd) en de Wester Es in Beilen.

Zo’n 150 zorginstellingen hebben in 2016 deelgenomen aan de ingrijpend vernieuwde audit van Gastvrijheidszorg met Sterren. Er zijn 40 instelling geweest die alleen een nulmeting hebben gedaan.

Thuis zijn in een gastvrije sfeer
Zorggroep Drenthe vindt het belangrijk dat haar cliënten zich thuis voelen. Niet alleen in de zes woonzorgcentra die onder de zorggroep vallen, maar ook door zorg en diensten aan te bieden bij cliënten thuis. De Vijverhof heeft dit goed opgepakt na de verbouwing die zij in 2014 onderging. Hierdoor is een hotelachtige sfeer ontstaan en er is veel aandacht voor het welzijn van de gast en cliënt. De Wester Es bouwt op dit moment een geheel nieuw gebouw op het terrein van de huidige locatie i.s.m. Woonservice. Het 50 jaar oude gebouw straalt nog steeds warmte en gezelligheid uit blijkt. Het nieuwe gebouw krijgt dezelfde sfeer als in Assen. Daarnaast wordt er in de nieuwbouw rekening gehouden met het creëren van ruime appartementen, die tevens verhuurd kunnen worden. En er worden faciliteiten gecreëerd die ook door de Beilenaren bezocht kunnen worden. Het concept ‘Bij de Buren’ zal in de nieuwbouw meer uitstraling krijgen en deze naam zal hier ‘echt’ goed tot z’n recht komen! Zorggroep Drenthe hoopt hiermee dat ook de buurt gebruik gaat maken van de faciliteiten hier. “We willen gezelligheid binnen onze locaties en hopen dat bewoners zich hierdoor thuis voelen en het fijn vinden bij ons te zijn”, zegt directeur Sape Pranger.

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één bezoek als mystery guest. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.

Uitreiking
De uitreiking van de Gastvrijheidszorg Awards 2016 zal plaatsvinden op 8 juni a.s. in Amsterdam.