NLdoet bij Zorggroep Drenthe

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond NLdoet, de landelijke actie van het Oranje Fonds plaats. Ook bij onze locaties werden verschillende klussen uitgevoerd.

In Spectrum werd de tuin van de verpleegafdelingen opgevrolijkt met nieuwe tuinbakken en de buitenbakken werden gevuld met violen. Er werden oppottafels in elkaar gezet voor beide afdelingen, kortom er werd flink geklust.

Bij Mozaiek werden de drie terrassen opgefleurd met mooie bloemen in bloempotten. De sfeer was gemoedelijk en er werd fijn samengewerkt door de vrijwilligers. Bewoners en cliënten stonden voor de ramen te zwaaien en te genieten van alle fleurige bloempotten.

Ook bij De Wenning stonden de planten, potgrond en bloempotten klaar. Het weer viel wat tegen, grote vlokken sneeuw dwarrelden om De Wenning heen. Maar de hulptroepen lieten zich niet kisten! Alle potten en bakken zijn gevuld met nieuwe planten en bloembollen. Na het klussen stond er binnen iets warms te drinken klaar en werd er nog gezellig nagepraat.

In De Vijverhof was het de bedoeling om de binnentuin om te toveren in een vrolijk voorjaarstafereel. Samen met twee collega’s van Vegro, Arlette en Marlon, zou deze klus uitgevoerd worden. Helaas was Koning Winter ook van de partij en kon de klus niet doorgaan. Als alternatief werd er, samen met cliënten, een spannend spel gespeeld via de Braintrainer op het grote scherm. Iets lekkers bij de koffie of thee mocht natuurlijk niet ontbreken.
Inmiddels is er met de collega’s van Vegro een vervolgafspraak gemaakt. In het najaar doen we deze dag nog eens over!

Het uiteindelijke resultaat op de locaties is een groot succes. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen!