Driedaagse tulpenroute voor bewoners van De Vijverhof

De collega’s van Welzijn hadden afgelopen week een tulpenroute georganiseerd voor bewoners van De Vijverhof. Dit idee ontstond naar aanleiding van een tip van een aantal bewoners. Het werd de driedaagse tulpenroute! Maar liefst drie dagen op rij gingen de bewoners in het busje van Zorggroep Drenthe op stap.

 

Klaas, vrijwilliger in De Vijverhof, was de chauffeur. Het werd een mooie tocht. Er waren onderweg niet alleen tulpen te bekijken, maar ook bekende plekjes voor de bewoners. Met een picknickmand vol koffie en lekkers ging de bus op pad. Collega’s van de keuken zorgden dat de mand iedere dag weer aangevuld werd met verse koffie en lekkers.

De eerste twee dagen was het prachtig weer. Er werd koffie gedronken en ijsjes gegeten in de bossen van Appelscha. Op dag twee ging de bus richting Veenhuizen. Een van de bewoners had zijn camera meegenomen en zorgde dat de tulpen mooi werden vastgelegd. Het weer viel de laatste dag wat tegen, maar dat mocht te pret niet drukken! Als afsluiting van de mooie dagen was er voor de begeleiders en bewoners koffie mét apfelstrudel in een restaurant in Norg. Iedereen heeft genoten van de mooie tulpen en de gezelligheid. Er werd nog lang over na gepraat.