Avondvierdaagse bij de Vijverhof

Assen - Het was feest in de Woonzorggroep De Vijverhof in Assen Oost. ‘We are the champions' schalde uit de luidsprekers. Voor het tweede jaar in successie werd voor de mensen een alternatieve avondvierdaagse gelopen, een week na de echte. ‘Maar deze is ook heel echt hoor', vertelde één van de deelnemers, wat ook werd beaamd door een begeleidster.

‘Deze avond4daagse werd georganiseerd door de activiteitenbegeleiding van het centrum', zegt Wilma Kruit het hoofd van die afdeling. ‘we hebben dit gedaan in samenwerking met het Terra College wat naast ons centrum is gelegen en natuurlijk met veel vrijwilligers vanuit de Vijverhof en de wijk maar ook met familie, partners, kleinkinderen en mantelzorgers. Op deze manier hebben we 87 mensen kunnen laten deelnemen. De route liep rondom de Vijverhof, de vijver en via het winkelcentrum weer terug. Elke avond werd vooraf gegaan met een gezamenlijke maaltijd en op deze laatste avond hebben we het omgedraaid dus eerst de wandeling en daarna een heerlijke barbecue, die werd georganiseerd door onze eigen keuken en restaurant ‘Eet bij de buren'. We zijn alle mensen die hebben geholpen om deze week tot zo'n groot succes te maken zeer dankbaar. Zonder hun hulp kan dit nooit lukken'.

‘Uit de wijk zelf komen ook geluiden dat de mensen het superleuk hebben gevonden en zeker van plan zijn om volgen jaar ook mee te doen', aldus een begeleidster van dagbesteding. Wilma Kruit straalde en kan terugkijken op een vermoeiende maar zeer geslaagde avond4daagse voor de mensen van Woonzorggroep De Vijverhof. - www.drenthejournaal.nl