Asielzoekers maken gerechten voor proefmarkt De Vijverhof

Donderdag 30 mei jl. organiseerden een groep asielzoekers van AZC Assen en De Vijverhof een proefmarkt. De bewoners konden kleine gerechtjes proeven uit 12 verschillende landen, zoals Syrië, Koerdistan, Yemen en Myanmar. Het zijn de landen waar de asielzoekers vandaan komen. De smaken waren erg verschillend en soms ook (erg) pittig. 

 

De proefmarkt werd geopend door het locatiehoofd van De Vijverhof en door Roel Knijnenburg, begeleider van het AZC Assen. Het was een groot succes en volgens een aantal asielzoekers hun ‘mooiste dag sinds zij in Nederland zijn’. Er was ook veel respect voor de bewoners. De groep asielzoekers had een cadeau meegenomen voor de bewoners van De Vijverhof, een mooi schilderij met de woorden welkom in de verschillende talen.


Samenwerking
Onlangs zochten de welzijn medewerkers van Zorggroep Drenthe al de samenwerking met het AZC Assen. Zo is er ongekruid gewied door een paar asielzoeker op het terras van het restaurant van De Vijverhof. Het doel van de samenwerking is dat de bewoners en de asielzoekers iets voor elkaar betekenen. De asielzoekers leren zo de taal en cultuur kennen en zij doen met de bewoners leuke activiteiten, zoals wandelen.