Zomermarkt bij De Noorderkroon

Vorige week woensdag werd bij De Noorderkroon de zomer feestelijk ingeluid! Er was een gezellige zomermarkt georganiseerd met marktkraampjes die waren afgestemd op de interesses van de bewoners en cliënten van De Noorderkroon. Eén van de bewoonsters had bijvoorbeeld, samen met haar dochter, een eigen kraampje waar ze eigen spulletjes verkocht. Ze stond vroeger zelf altijd op rommelmarkten en wilde graag nog eens op een markt staan.

Een andere bewoner gaat elke week naar onze hobbyschuur en maakte daar, samen met onze vrijwilligers een prachtig insectenhotel. Hij is zo trots op het eindresultaat dat hij er graag mee op de foto wilde! 'Het was wel heel veel werk om alle stokjes te zagen'. Hij was vroeger timmerman en geniet van zijn bezoekjes aan de hobbyschuur waar hij zijn oude beroep toch nog een beetje kan uitoefenen.

Ook was er een bewoonster die vroeger les gaf in het maken van ''tuttelpopjes'. Samen met een vrijwilliger maakte ze, speciaal voor de zomermarkt, weer een aantal van deze popjes. Ze was erg trots op het eindresultaat en er werden al snel veel verkocht.

Bewoners en cliënten genoten, samen met familie, van de gezelligheid, de lekkernijen die er te koop waren en natuurlijk van de mooie spulletjes. Ook de bewoners van de omliggende bungalows kwamen naar de zomermarkt.

Met de opbrengst (ruim € 800,-!!!) willen bewoners en cliënten graag iets bijdragen voor een duofiets met trapondersteuning.