Verwonderteam De Noorderkroon wint een prijs!

Een prachtige prestatie van het verwonderteam* dat heeft gewerkt op locatie De Noorderkroon. Zij hebben de Verwonderprijs gewonnen tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE) 2022 regio noord! Tijdens de SZE stond innovatie centraal in de gehele gezondheidszorg: van preventie tot welzijn en van ondersteuning tot behandeling. De Slimme Zorgestafette Noord is afgesloten op de Health hub Roden en het uitreiken van de 'Verwonderprijs' was daar onderdeel van.

De driekoppige jury prees de manier waarop het verwonderteam heeft gedacht aan de gebruiksvriendelijkheid voor de cliënt bij het gebruik van de Rava (Realistic Animal Video Animation). Rava is door het verwonderteam ontwikkeld om dwaalgedrag bij cliënten met dementie te verminderen door middel van realistische dier video animaties die, volgens wetenschappelijk onderzoek, een rustgevende werking hebben op deze groep cliënten. Rava kan gebruikt worden in combinatie met een tablet, zodoende kan de cliënt er overal gebruik van maken.

* Een verwonderteam is een groep bestaande uit cliënten, mantelzorgers, zorgverleners en studenten Zorg & Welzijn (in dit geval van het Alfa College) die samenwerkt om te leren. Deze groep gaat samen met de cliënt op zoek naar welke technologie wanneer en op welke manier het beste voor de cliënt kan worden ingezet.