Roderfeestweek Bij de Buren in De Noorderkroon

Zaterdag 22 september jl. ging de Roderfeestweek van start. Traditioneel met de Rodermarktparade, de jaarlijkse optocht van versierde wagens. Het thema van de feestweek was “Events around the World”.

Zorggroep Drenthe reed mee in de reclame karavaan, waarbij door medewerkers gadgets uit werden gereikt van Zorggroep Drenthe. Het was de eerste keer maar het is zeker voor herhaling vatbaar, gezien de enthousiaste reacties en de gezelligheid tijdens de tocht.

De hele week is de fotopresentatie van de optocht te zien geweest in de Noorderkroon. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon een ieder op zijn of haar moment de optocht nog eens terugkijken. Daar werd op herhaling gebruik van gemaakt en zo leverde dat leuke gesprekken op met bezoekers, bewoners en medewerkers die deel hadden genomen aan de feestweek.

Op woensdagmiddag trad ‘Accordeonklanken’ op, een ensemble bestaande uit vier accordeonisten en een drummer. Het was een gezellige middag met herkenbare melodieën waarbij meegezongen en gedanst werd. Donderdag werd de feestweek afgesloten met een gezellig Italiaans diner. Mooi rood-wit-groen gedekte tafels, gezellige gasten en een nazomers “mediterraan”zonnetje zorgden voor een fijne sfeer.