Expositie 'De appeltjes van Cézanne' in de Noorderkroon

In de expositieruimte van de Noorderkroon hangt momenteel het werk van kunstenaar Klaas Jan Mulder uit Assen. Hij maakt vooral landschappen met softpastelkrijt, waarbij het Drentse landschap en de Waddeneilanden favoriet zijn. Maar hij schildert ook portretten in olieverf, in deze expositie een combinatie van de twee.

De werken zijn groot formaat schilderijen waarbij rond het model soms goed is te herkennen welk deel van het Drents landschap is afgebeeld. De modellen zijn plein air geschilderd.

Klaas Jan exposeerde al op diverse locaties waaronder Galerie Marsdijk, UMC Groningen, het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten, Collectie Harms in Rolde en Galerie Drentsche Aa. Ook neemt hij met regelmaat deel aan kunstmanifestaties in het Noorden. Hij laat zich inspireren door grote kunstenaars als Ilja Repin, John Singer Sargent, Anders Zorn en Isaac Israëls.

Klaas Jan Mulder is een groot liefhebber van het impressionisme. Onlangs gaf hij een workshop in de Noorderkroon aan bewoners van deze woon(zorg)locatie. Samen met groep zes leerlingen van de Marke uit Roden kregen ze een masterclass pasteltekenen. Het thema was 'De appeltjes van Cézanne'. Na een korte inleiding over de kunstenaar Cézanne gingen jong en oud aan de slag.

Het resultaat hangt in een gecombineerde expositie ter bezichtiging tot eind mei in de Noorderkroon en is gratis te bezoeken, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.