Activiteit Dutch Agri Food Week in Noorderkroon

Tijdens Dutch Agri Food Week (5-16 oktober 2018) staan in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.

16 oktober: 'Geef me de (schijf van) vijf!'
Organisatie: Sport- en cultuur coaches gemeente Noordenveld, de Nieuwe Leefstijl en Albert Heijn Roden.

Een receptenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 t/m 8.
Een kookboek met je eigen recept erin. Hoe cool is dat! Alle kinderen uit groep 5 t/m 8 uit gemeente Noordenveld worden uitgenodigd om mee te doen aan een gezonde receptenwedstrijd. Kinderen gaan hiervoor een eigen gezond en lekker recept schrijven. Alle recepten worden beoordeeld door een jury, die 3 kinderen kiezen die hun eigen recept gaan klaarmaken samen met een echte kok. Op dinsdagochtend 16 oktober worden deze kinderen uitgenodigd in verzorgingshuis Noorderkroon van Zorggroep Drenthe. Samen met de kok en medewerkers gaan de kinderen hier hun eigen recept klaarmaken. Om 12 uur gaan de kinderen en de bewoners alles lekker opeten.

Alle recepten worden gebundeld tot een echt kinderkookboek. Voor het kinderkookboek gaan de kinderen interviews afnemen. Ze maken zelf een aantal foto’s en ook de illustratie doen ze. In de gezondheidsweek van 2019 wordt het kinderkookboek aan alle kinderen in Noordenveld uitgereikt.

“De winnaars krijgen ook van Boekhandel Daan Nijman (Roden en UMCG) een kookboek voor kinderen cadeau.”

Meer informatie over de Dutch Agri Food Week klik hier!