Zorggroep Drenthe viert Koningsdag

Gisteren stond Zorggroep Drenthe in het teken van Koningsdag. Zo werden er in De Noorderkroon Koningsdagspelen georganiseerd. Bewoners en cliënten speelden in twee kringen een aantal spellen waarbij kring oranje het opnam tegen kring rood. 

Zo deden ze onder andere mee aan een Koninklijke quiz en spekhappen. Ook liepen er in De Noorderkroon collega's rond die in stijl uitgedost waren. Zij hebben de bewoners en cliënten die niet meededen aan de spelen voorzien van een zakje met rood-wit-blauwe spekjes. Zo kreeg iedereen toch een beetje het oranjegevoel van vroeger.

In Mozaiek hebben ze de locatie in het oranje gestoken. Zo zijn er samen met bewoners en cliënten meerdere versierde fietsen gemaakt en hingen er overal slingers en ballonnen. 's Middags was er voor bewoners en cliënten een high tea met oranje versnaperingen en drankjes.

Ook in Spectrum werd Koningsdag gevierd. Zo werd er een oranjebingo georganiseerd met uitsluitend oranje prijzen. Ook het lekkers bij de koffie was geheel in de sfeer van Koningsdag: een oranje chocolaatje. Last but not least kregen bewoners en cliënten ook nog een oranje boekje in de brievenbus. Hier stonden TV-tips voor Koningsdag, een oranjequiz, puzzels en weetjes over het Koningshuis in.

Medewerkers van De Wenning deden mee aan de fotowedstrijd 'heel Rolde vlagt' van de OVVR, de Oranjevereniging uit Rolde. De medewerkers gingen in het rood-wit-blauw (én oranje) op de foto met de Nederlandse vlag en stuurde de foto in. De jury van de fotowedstrijd besloot unaniem dat zij een grote Koningsdag-taart moesten winnen. Zo gezegd, zo gedaan. De taart werd 's middags langsgebracht bij De Wenning en als verrassing werd er een draaiorgel meegenomen voor de bewoners en cliënten. Het werd een compleet oranjefeest met veel blije gezichten.