Zorggroep Drenthe start vaccinatie eerste cliënten

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij vandaag zijn gestart met de vaccinatie van cliënten die onder de medische verantwoording van de artsen van Zorggroep Drenthe vallen. Als een van de eerste zorgorganisaties VVT in Drenthe kunnen wij hiermee een bijdrage leveren aan het beschermen van onze cliënten tegen het coronavirus.

We zijn blij dat we hiermee een eerste stap kunnen zetten naar een situatie waarin corona geen rol van betekenis meer speelt. Net als de medewerkers in de zorg is de bereidheid om zich te laten vaccineren onder onze cliënten hoog.

Al weken wordt er achter de schermen hard gewerkt om zo snel mogelijk te kunnen starten en het vaccinatieproces zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen. Alle cliënten die onder de medische verantwoording van de artsen van Zorggroep Drenthe vallen kregen een formulier waarmee zij, of hun wettelijk vertegenwoordiger, konden aangeven wel of niet gevaccineerd te willen worden. Dit alles werd vervolgens vastgelegd in het zorgdossier van alle cliënten. Toen het bericht dan eindelijk kwam dat de door Zorggroep Drenthe bestelde vaccins waarschijnlijk vrijdag 29 januari geleverd zouden worden konden de laatste details worden uitgewerkt. Het vaccinatieteam werd samengesteld. De planning voor het zetten van de vaccinaties werd verder uitgewerkt.

Op het moment dat de vaccins vandaag geleverd werden, werd ons eigen vaccinatieteam direct gebeld zodat zij naar de eerste locatie konden om te starten met vaccineren. Het speciaal geformeerde vaccinatieteam, bestaande uit twee leden van het Mobiel Verpleegkundig Team, een van onze artsen en een administratief medewerker, gaat vervolgens langs onze andere locaties. Maandag in de loop van de dag zullen alle cliënten die op dit moment gevaccineerd kunnen worden, hun eerste vaccinatie hebben gekregen.

Voor onze bewoners en cliënten die een eigen huisarts hebben geldt dat zij onder de medische verantwoording van de huisarts vallen. Dit betekent dat het vaccinatieproces van deze bewoners en cliënten door de eigen huisarts wordt voorbereid. Zorggroep Drenthe ondersteunt hierin uiteraard waar mogelijk en gewenst.