Zorggroep Drenthe neemt ONS in gebruik

Op 1 april 2020 is Zorggroep Drenthe voor de extramurale zorg overgegaan op een nieuw elektronisch cliëntendossier, ONS van Nedap. Midden in de coronacrisis is het Zorggroep Drenthe gelukt om volgens planning de overstap te maken. Komend najaar zal ook onze intramurale zorg overgaan op het nieuwe elektronische cliëntendossier.

ONS biedt de mogelijkheid om belangrijke informatie met betrekking tot de zorg voor onze cliënten eenvoudiger bij te houden en inzichtelijk te krijgen. Met de komst van ONS zijn administratieve processen meer geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het delen van informatie en het bijhouden van de tijdregistratie bij de cliënt. Hierdoor hoeven wij minder tijd te besteden aan de administratie en kunnen wij meer tijd besteden aan de moooie dag voor en met elkaar.

Met de overgang naar ONS nemen wij voor de wijkverpleging ook het cliëntenportaal Caren in gebruik. Caren biedt onze cliënten een persoonlijke digitale omgeving waarmee zij regie krijgen over hun zorgsituatie. Zij hebben direct toegang tot hun eigen zorggegevens en bepalen daarbij zelf met wie zij deze gegevens delen. Zij kunnen ervoor kiezen om gegevens te delen met familie, mantelzorgers en/of naasten.

Bestuurder Lex Smetsers ‘Ik ben trots dat wij midden in het tumult dat corona heet de uitrol volgens planning hebben weten te doen. Ik heb er vertrouwen in dat ook de uitrol voor de intramurale zorg dit najaar volgens planning zal verlopen’.