Zonnepanelen met subsidie

Zorggroep Drenthe heeft voor locaties De Vijverhof, Symphonie, Mozaiek, Spectrum en Centraal Bureau bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een SDE+ subsidieaanvraag ingediend. Alle vijf aanvragen zijn positief beoordeeld waarop is besloten om tot plaatsing van zonnepanelen over te gaan.

Zorggroep Drenthe heeft met Solar Noord uit Stadskanaal een overeenkomst afgesloten voor het aanbrengen van de zonnepanelen. Zij zijn gestart bij Spectrum en daar is de installatie sinds begin juli in bedrijf, bij Mozaiek zijn de panelen geplaatst maar nog niet in bedrijf gesteld. Op het Centraal Bureau is gestart met de onderconstructie en daar zijn de panelen gedeeltelijk geplaatst. Symphonie en de Vijverhof volgen in het najaar.

SDE+?
De Stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+) is een Ministeriële regeling om de productie van schone en duurzame energie te stimuleren. SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken. Omdat de kostprijs van duurzame energie hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet altijd rendabel. SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie: de onrendabele top.

Verwachte opbrengst
Onderstaand een overzicht met het aantal panelen per locatie en de verwachte opbrengst van de panelen per jaar: 

  • De Vijverhof: 196 panelen met een verwachte
      opbrengst van 43.500 KWh.
  • Symphonie: 444 panelen met een verwachte
      opbrengst van 105.000 KWh.
  • Mozaiek: 932 panelen met een verwachte
      opbrengst van 207.000 KWh.
  • Spectrum: 196 panelen met een verwachte
      opbrengst van 43.500 KWh.
  • Centraal Bureau: 632 panelen met een verwachte
      opbrengst van 150.000 KWh.

Voorbereiden op de toekomst
Mede door de installatie van de zonnepanelen bereiden wij ons voor op de toekomst en draagt Zorggroep Drenthe bij aan de productie van duurzame energie.