YouTube-talent Wolliewohl Junior op bezoek bij bewoners De Vijverhof voor mini-docu TT Festival

Het TT Festival maakte onlangs een mini-documentaire over het TT Festival van vroeger. Voor deze documentaire ging YouTube-talent Wolliewohl Junior o.a. op bezoek bij een tweetal bewoners van De Vijverhof in Assen. Samen haalden ze herinneringen op over het TT Festival van tientallen jaren geleden.

Mevrouw Loman-Bijholt werkte tijdens het TT Festival altijd in de oliebollenkraam op de kermis. Ze vertelt: 'Het was niet makkelijk hoor. Regelmatig waren er opstootjes en werd er met stenen naar elkaar gegooid. De politie verzocht ons destijds om het luik van de kraam dicht te doen zodat we veilig waren, maar uiteindelijk kregen we dus niets mee van het tramalant buiten. We bleven op ons standje, maar we zaten wel in angst'.

De heer Riensema ging ook altijd naar het TT Festival, maar dan als bezoeker. De TT Nacht op vrijdagavond was voor hem en z'n vrienden vaste prik. 'We fietsten op vrijdagavond altijd met een groep jongens, als één grote familie, naar de binnenstad van Assen om feest te vieren. Daarna zochten we een boer op om te mogen slapen, gewoon in 't hooi. Die boeren vonden dat helemaal geen probleem. De volgende ochtend kregen we zelfs koffie en ontbijt op bed', aldus Riensema.

Nieuwsgierig naar alle verhalen van vroeger? Bekijk nu de documentaire 'TT Herinneringen' op het YouTube kanaal van het TT Festival via onderstaande link.

https://youtu.be/gFe80CxEKyw