Verhuizen cliënten De Amstel

De Coronaperikelen houden Nederland in zijn greep. Zo ook Zorggroep Drenthe.
Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en treffen in aansluiting op overheidsbeleid maatregelen om de risico’s op besmetting voor onze cliënten en medewerkers zo laag mogelijk te houden.

Bij Zorggroep Drenthe hebben wij een aantal kleinere locaties die op zo’n wijze gebouwd of georganiseerd zijn dat wij hier in de huidige crisissituatie in Nederland de continuïteit en daarmee veiligheid niet voldoende kunnen garanderen en het overheidsbeleid omtrent het sluiten van locaties niet kunnen uitvoeren. Om die reden hebben wij, met positief advies van de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad, besloten een aantal cliënten tijdelijk onder te brengen op één van onze andere locaties.

Zorggroep Drenthe huurt appartementen van woningcorporatie Actium in De Amstel in de Assense wijk Pittelo. Op deze locatie worden door Actium ook appartementen verhuurd aan anderen. Dit maakt het risico op besmetting voor cliënten van Zorggroep Drenthe te groot en kan het overheidsbeleid omtrent het sluiten van zorglocaties onvoldoende uitgevoerd worden.
Lex Smetsers, Raad van bestuur van Zorggroep Drenthe zegt: ‘Het kabinet maakte donderdag 19 maart jl. bekend dat de deuren van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen moeten sluiten om de kwetsbare groep ouderen te beschermen tegen het Coronavirus. Voor appartementencomplex De Amstel is het geheel sluiten van de deuren onmogelijk. Voor cliënten van Zorggroep Drenthe in De Amstel betekent dit dat cliënten die momenteel daar wonen met een specifieke zorgvraag, komende week verhuisd zullen worden naar een andere locatie van Zorggroep Drenthe.’

Wij realiseren ons terdege dat deze verandering, in de bijzondere crisissituatie waarin Nederland zich bevindt, voor betrokkenen ontzettend ingrijpend is. Wij zetten alles op alles om deze ingrijpende verandering voor een ieder zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij hebben het volste vertrouwen in deze maatregel en zijn ervan overtuigd dat wij de benodigde zorg- en dienstverlening voor deze cliënten zo nog beter in kunnen zetten in een van onze grotere locaties. De, voor de cliënten, vertrouwde medewerkers verhuizen zoveel mogelijk mee naar de andere locaties.