Symphonie viert zomervakantie in Brabant

Bewoners en cliënten van Symphonie hebben vorige week vakantie gevierd in het prachtige Brabant. Een samenvatting van de gezellige week vind je hieronder.

 

Maandag

Tijdens de eerste dag van de vakantieweek hebben cliënten van de verpleegafdeling worstenbroodjes gemaakt van knakworsten en bladerdeeg en deze tijdens de lunch opgegeten.

Dinsdag

Cliënten van de verpleegafdeling en de somatische afdeling hebben met servetten, met daarop de zonnebloemen van Vincent van Gogh, onderzetters gemaakt. Ze gebruikten hiervoor onderzetters van samengeperst hout. De onderzetters werden ingesmeerd met lijn en alleen de bovenste laag van het servet werden erop geplakt. Door vervolgens nog een laagje lijm over de servet te doen ontstonden de mooiste zelfgemaakte creaties.

Woensdag

Halverwege de week kregen bewoners en cliënten een heerlijke Bossche Bol bij de koffie en thee. Tijdens het koffiemoment werd er verteld over de historie van de Bossche Bol en het verschil tussen de Brabantse lekkernij en een Moorkop. Ook werden er typische Brabantse uitspraken aangehaald en de betekenis ervan uitgelegd.

Donderdag

Op donderdag waren bewoners en cliënten aanwezig op de Tilburgse kermis. Zo kon men blikgooien en eendjes vangen. Als het gouden eendje werd gevangen, dan werd er een leuke prijs uitgereikt. Ook was er een rad van fortuin. Hier hadden bewoners en cliënten maar liefst zes keer kans om een prijs te winnen! De prijzen bestonden uit drop, snoep en chocolade.

Vrijdag

De week werd afgesloten op het Brabantse terras met uiteraard een hapje en drankje. Bewoners genoten zichtbaar van de gezelligheid.