Reisgids: Rondvaart Blauwe stad

Op 28 september hebben we de rondvaart Blauwe stad gedaan. Deze rondvaart was iets anders dan de vorige die in juli had plaats gevonden. We gingen met 2 busjes en een auto. We waren rond 12.30 uur bij de boot in de haven van Midwolda vanuit verschillende locaties. De zon scheen volop, maar er was nog wel wat wind. Dit was ook wel te merken op de boot. Op het meer schommelde deze wel een beetje toen we soep met broodjes gingen eten. Maar de soep bleef in de kommetjes. Iedereen liet zich de soep en broodjes goed smaken.

De kapitein vertelde van alles onderweg. Over het ontstaan van de Blauwe stad, de mooie huizen en de bewoners van deze huizen. Verder wist hij te vertellen dat er nog weer plannen in ontwikkeling waren, en dat men bezig was met een soort van vakantiepark. We kwamen ook langs een strandje waar in de zomer verschillende optredens waren van artiesten. Ook kwamen we onder een brug door, die nog weer was aangepast voor de fietsers omdat deze te stijl was. Het was een  boog over het water van hout met een mooie leuning. Ik weet als je op de brug staat je een heel mooi uitzicht hebt. Dit heb ik zelf ervaren afgelopen zomer tijdens een fietstocht. Onderweg zagen we mooie witte reigers, eendjes en andere watervogels. Op de dijken liepen schapen, en soms vaarden we dicht langs huizen. We moesten ook onder een smalle brug door. Hier kwam nog wel wat stuurmanskunst bij kijken. Kortom van alles te zien onderweg. Halverwege de middag kregen we nog een kop koffie of thee met een lekker chocolaatje erbij.

Na een vaartocht van ongeveer 3 uur zijn we weer in de haven van Midwolda aangekomen. Hier ging iedereen van de boot en in de bus of auto weer op weg naar huis, nog steeds scheen de zon en dat op 28 september.