Reisgids: Rondrit door het Drentse Aa gebied

Donderdag 20 juni jl. vond het reisje uit de reisgids ‘Rondrit door het Drents Aa gebied’ plaats. Vanuit verschillende locaties werden de bewoners opgehaald om gezamenlijk verder te reizen met de grote bus.

De rondrit startte in Eelde. We hadden wel al een klein buitje gehad onderweg tijdens het op halen van de bewoners, maar gelukkig scheen de zon ook regelmatig tussen de buien door. Vanuit Eelde zijn we richting Yde, Donderen en Norg gereden. Er was genoeg te zien onderweg. Bloeiende aardappelen, koren, maar ook mooie akkerranden met korenbloemen en klaprozen. Ook zagen we onderweg ooievaars en nesten met jonge ooievaars. Iedereen genoot en zat gezellig te kletsen in de bus.

Toen we in de omgeving van Peest waren, konden we zien dat ze daar een paar weken terug wel noodweer hebben gehad. Er stonden veel bomen waar de takken van af waren geknapt en grote bomen die waren omgewaaid. Iedereen was onder de indruk van dit natuurgeweld. We hebben onze weg vervolgd richting Zeijen, Ubbena en daarna door naar Zeegse. Hier zijn wij even gestopt bij eetcafé 'Het Witte Huis'. Dit staat aan de Brink in Zeegse. We werden gastvrij onthaald. Bij het café hebben wij koffie/thee gedronken met appelgebak of monchou. Het gebak smaakte heerlijk. De monchou was speciaal voor ons gemaakt.

Toen we weer de bus in gingen regende het behoorlijk buiten. De bediening hielp ons met een paraplu, zodat iedereen toch nog aardig droog in de bus kon stappen. We hebben onze weg vervolgd richting Taarloo, Gasteren, Anderen en Anloo. Vanuit Anloo reden we richting Schipborg langs de Kymelsberg en het prachtige gebied van de Drentse Aa.

We kwamen rond 17.00 uur aan in de Mozaiek waar we met elkaar gingen eten. De kok had een lekkere maaltijd voor ons klaar gemaakt. Er was meer dan genoeg. Iedereen zat gezellig te kletsen met elkaar aan tafel. Nadat we de middag gezamenlijk hebben afgesloten is iedereen weer naar huis gebracht met de bus.