Reisgids - Najaarstocht in de kop van Drenthe

Op maandag 4 november j.l. vertrokken we vanuit Eelde, met ons gezelschap van diverse locaties, met de bus richting Norg voor de najaarstocht. Een rondrit door het gebied in de kop van Drenthe stond nog niet eerder op ons programma, dus dit jaar was een primeur.

Het weer was goed, de lucht mooi helder en iedereen genoot van het uitzicht, of zat gezellig te kletsen. Onderweg zagen we de mooie herfstkleuren van de bomen. Prachtig geel/bruin. Ook konden we zien dat nog lang niet alle gewassen uit het land waren. Dit was soms niet mogelijk door de modder. We gingen vanaf Norg via Westervelde en Veenhuizen, om van daaruit via allerlei mooie weggetjes naar Bakkeveen te rijden. Bij De Dwaler in Bakkeveen maakten we een tussenstop voor een kop koffie/thee met gebak. We zaten in een prachtige omgeving en er stond een mooie uitkijktoren.

Toen iedereen z’n koffie/thee op had, konden we onze reis vervolgen. De buschauffeur vertelde van alles over de omgeving onderweg. Dit was erg leuk, al deze wetenswaardigheden over bepaalde dorpjes in onze route. Vanuit Bakkeveen zijn we richting Frieschepalen gegaan en vervolgens door naar Zevenhuizen, Roderesch, Roden. In Roden schoven we aan in restaurant ‘Bij de Buren’ in De Noorderkroon voor een warme maaltijd. Iedereen genoot zichtbaar. Na het eten werd iedereen weer netjes thuisgebracht. We kunnen terugkijken op een mooie dag.