Reisgids: Middagtocht Reinhart Orchideeën

Maandag 26 september zijn we naar Reinhart Orchideeën geweest.  We werden gastvrij ontvangen op het bedrijf. We kregen eerst koffie of thee met cake. Er werd van alles verteld over de orchidee. Hoe je deze zelf moet verzorgen, welke potgrond soort je gebruikt en hoe je de plant weer in bloei krijgt.

Ook kwamen er voldoende vragen tussendoor m.b.t het verzorgen van de plant. Wanneer je kan zien dat een orchidee water nodig is, en welke soort mest je aan de plant moet geven. Hierdoor kwamen we er achter dat er veel mensen een mooie orchidee in de kamer hebben staan. En dat iedereen ook heel trots is als ze de orchidee zelf weer in bloei krijgen.

Na de excursie zijn we door de orchideeën kas gewandeld. Hier werd ook nog van alles verteld over verschillende soorten orchideeën en andere tropische planten die in de kas stonden.

Er waren verschillende vogels te zien in een andere kas en buiten zat een grote uil in een volière. Een prachtige vogel. We konden ook lekker door de buitentuin wandelen. Deze was wel een beetje verwilderd, maar als je goed op de paadjes bleef lopen ging het prima. Dit was heerlijk, gezien de aangename temperatuur buiten. Binnen in een andere kas waren ook nog allerlei leuke beelden, schilderijen en hebbedingetjes te koop. Aan het eind van de wandelroute kwamen we langs de verkoopkas. Hier was genoeg te koop en te bekijken. Menigeen nam een mooie orchidee mee naar huis. Die waren er in verschillende soorten en kleuren te koop. En aan gezien nu iedereen weet hoe je een orchidee moet verzorgen, zal men er vast veel plezier aan beleven.