Nieuwsbericht serviceflat De Amstel

Het coronavirus heeft ons dagelijks leven in snel tempo veranderd. Veilige zorg voor onze bewoners, cliënten en medewerkers staat voorop. Door de landelijke richtlijnen hebben wij de afgelopen periode soms vergaande maatregelen moeten treffen.

Eén van deze maatregelen was dat wij cliënten vanuit serviceflat De Amstel verhuisd hebben naar woonzorgcentrum De Vijverhof in Assen. Hiertoe is besloten om de veiligheid en de continuïteit van zorg in deze coronacrisis te kunnen blijven waarborgen.

In een eerder nieuwsbericht op onze website kunt u hier meer over lezen.

Inmiddels bereiden wij ons voorzichtig voor op de periode na de Coronacrisis.
Zorggroep Drenthe huurt appartementen in serviceflat De Amstel van woningbouw-vereniging Actium. Hier wordt thuiszorg, tijdelijk verblijf en verzorgingshuiszorg geboden. Mensen worden ouder en blijven langer thuis in hun vertrouwde omgeving wonen, zoals bijvoorbeeld in serviceflat De Amstel. Wanneer dit niet langer alleen lukt, wordt zorg en ondersteuning geboden. Wanneer een verhuizing naar een woonzorg-centrum noodzakelijk is, streven wij er samen naar om de overgang zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Het huurcontract met woningbouwvereniging Actium loopt tot augustus 2021. Zorggroep Drenthe is niet voornemens dit contract te verlengen. De verwachting is namelijk dat met de jaren de zorgvraag van (potentiële) bewoners dusdanig zal toenemen waardoor serviceflat De Amstel steeds minder geschikt zal zijn om kwalitatief goede zorg te bieden. Met het aflopen van de huurovereenkomst ontstaat een natuurlijk moment om passender huisvesting te realiseren voor de huidige cliënten voor nu en voor de toekomst.  

Zorggroep Drenthe heeft besloten het huurcontract met woningbouwvereniging Actium per september a.s. te beëindigen. Hierover zijn op 4 juni jl. cliënten, 1e contactpersonen en medewerkers geïnformeerd.

Zorggroep Drenthe realiseert zich dat dit besluit veel met de betreffende cliënten en hun naasten kan doen. Dat heeft gemaakt dat Zorggroep Drenthe met cliënten met de vraag voor verzorgingshuiszorg en hun eerste contactpersonen in gesprek is gegaan over het genomen besluit en over een passende woonsituatie. In dit gesprek zijn de mogelijkheden voor een overgang naar een passend woonzorgcentrum besproken.