Het aspergeseizoen is gestart bij Zorggroep Drenthe

Het aspergeseizoen is gestart. Dit was voor een afvaardiging van onze keukenbrigade reden om op werkbezoek te gaan bij Aspergeboerderij Hoorn in Huis ter Heide.

Tijdens dit werkbezoek gaf eigenaar Hermen uitleg over zijn passie: het telen van asperges. De keukenbrigade ging vervolgens zelf ook aan de slag en leverden de vers geteelde asperges af bij collega Simon. Asperges zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Hierdoor zou je de asperge makkelijk in het rijtje van superfoods kunnen plaatsen. De asperge heeft dan ook niet voor niets de bijnamen ‘het witte goud’ en ‘de koningin van de groente’. De asperge is een populaire en zeer gezonde groente waar niet alleen onze bewoners en cliënten al ver voor het seizoen naar uitkijken. Vanaf a.s. donderdag staan de asperges regelmatig op het menu bij Zorggroep Drenthe.

Wil je zelf aan de slag? Kijk voor lekkere recepten op deze website. Heb je zelf een aspergerecept dat je graag met ons wilt delen? Stuur het in, we zijn er erg benieuwd naar!

Bekijk hier het filmpje van de keukenbrigade